Dit jacht een Mulder 36 hebben wij voorzien van RVS letters hoogglans gepolijst.
De werkzaamheden hebben wij verricht bij Mulder Shipyards te Zoeterwoude.

DE BUITENKANT VAN HET MULDER CALYPSO YACHT

Het ontwerp van Calypso komt voor rekening van Claydon Reeves met naval architecture van Van Oossanen. Dankzij de Fast Displacement Hull Form (FDHF) cruisen we geruisloos en dankzij de dubbele 847 kW-motoren zijn we verzekerd van een maximale snelheid van 16,8 knopen. Ik zeg ‘we’ omdat ook de fotograaf meegaat op dit nieuwste staaltje vaarcomfort. Dankzij de slanke romp en de lange waterlijn zijn de zeewaardige capaciteiten van de Calypso in ruige zeeën uitstekend – een uiterst comfortabele vaartocht is het dus. En dat is niet onbelangrijk, want ik heb nogal snel last van zeeziekte (geen moment gehad hier).

Ik krijg de master bedroom toegewezen en als ik binnenloop waan ik me even in een bruidssuite. Het is de meest luxueuze van de vier hutten, geschikt voor twee personen, met een aangrenzende douche en toilet. In de hut staat ook een bureau waar je nog even zou kunnen werken (doe ik niet). Er is een inloopkast, een tv die uit de muur komt (de James Bond-effecten aan boord zijn sowieso niet van de lucht) en als kers op de taart een elektrisch te openen skylight. Gelegen op mijn bed druk ik op de afstandsbediening en voor mijn ogen ontvouwt zich langzaam het uitspansel. Briljant.

Wij waren zeer blij met deze opdracht en vol extase om z’n fantastisch jacht onze kwaliteit belettering te mogen doen.

DRIEDEKS

Het jacht is opgebouwd uit drie etages, te beginnen bij het zwemplatform, dat uitklapbaar is waardoor er een bijzondere beachclub ontstaat. Het is geweldig om vanaf hier in de zee te springen, te zwemmen en het jacht te zien dobberen. Een etage hoger is het achterdek: heerlijk om te zitten en te genieten met een boekje en een glaasje. Weer daarboven zit de flybridge met de zonnebedden en jacuzzi. Het lichtsysteem bestuur je per kamer met een iPad, met drie ‘moods’: full, evening en soft. En ja, dat geldt dus ook voor het licht bij de jacuzzi. Uiteraard is het uitzicht vanaf alle drie de etages even mooi, overdag, later bij de ondergaande zon, en ook ’s nachts is het wonderschoon.

Het is licht, het is groot, het is brandschoon, het geurt heerlijk, en op de achtergrond klinkt een fijn muziekje, en o, wat is het mooi allemaal. Calypso beschikt over vier riante hutten die plek bieden aan tien gasten. Het jacht ademt luxe, zonder patserig te zijn. Het is gewoon een supermooi afgewerkt schip, duidelijk Built By Mulder, met oog voor detail. Want alles is werkelijk tot in de puntjes afgewerkt. Zo valt me op dat iedere deurklink met leer is bekleed en met een mooi touwtje gestitcht.

Vader en zoon Mulder zijn er dan ook zeer trots op, vertrouwden ze me eerder al toe. Dat voel je aan alles en daar staan de jachten van Mulder Shipyard natuurlijk ook om bekend: de luxe, de kwaliteit, de topafwerking. Het interieur is dan ook van de hand van Vickers Studio uit Londen, die zelf vindt dat alles op z’n mooist is als ’s avonds de verlichting aan is. En wat ik heel bijzonder vind is dat in de eetkamer op de muur boven de tafel in hout de lijnen van de familieboot van Mulder zijn te bewonderen – wat heeft dat een krachtig effect.

Tekst gedeeltelijk overgenomen van de website van Pure Luxe

Pin It on Pinterest

Share This