Explorer-jachten zullen in populariteit blijven groeien, voorspelt Evans

ABEKING & RASMUSSEN,

CLOUDBREAK , SUPERYACHTSMONACO

Het jaar 2020 had een grote impact op talloze industrieën over de hele wereld en jachten is daarop geen uitzondering. Terwijl sommige landen wennen aan het ‘nieuwe normaal’ en andere doorgaan met het bestrijden van het Covid-19-virus, is één ding dat in alles weerklinkt dat 2021 een jaar van verandering zal zijn. Als het gaat om de wereld van superjachten, zien we dat er meer aandacht wordt besteed aan de wereld om ons heen; we zien dat de kwaliteit van reizen voorrang heeft boven frequentie; we zien dat privacy meer dan ooit wordt gewaardeerd – de lijst gaat maar door. Hier breekt branchelexpert Jim Evans, directeur van de in Monaco gevestigde jachtmakelaardij SuperYachts Monaco, de belangrijkste trends van dit jaar uit en doet hij zijn geïnformeerde voorspellingen voor de toekomst. 

Vaarvakanties met meerdere generaties worden de norm

Veel gezinnen hebben hun innerlijke roedel mentaliteit herontdekt na de opsluiting en sociale afstandelijkheid van “het jaar van Covid” 2020. Ze misten de familieleden die ze niet konden zien of knuffelen en groeiden dichter bij degenen met wie ze elke dag deelden, waardoor ze in 2021 kwamen. in de hoop alle generaties te herenigen voor wat rust en ontspanning tijdens hun vakantie. Het bieden van een persoonlijke, veilige en verzorgende omgeving – met uitzonderlijke rugleuningen en ongeëvenaarde service – is iets waar een superjacht ideaal voor is. Vanuit het perspectief van meerdere generaties heeft een jacht veel voordelen om alle gasten geamuseerd en bij elkaar te houden.

 

Jonge kinderen vinden het heerlijk om bij het water te zijn en kunnen onder toezicht van de bemanning veilig spelen. Oudere kinderen kunnen genieten van watersporten met een hoger octaangehalte en binnenshuis ontspannen met veel jachten met een mediaruimte, speeltafels en een bioscoop.

Ouders en grootouders hebben dan de mogelijkheid om het leven te leiden in hun favoriete tempo, terwijl ze tegelijkertijd kunnen genieten van spectaculaire cruises, de beste keuken en het plezier van het samenzijn met het hele gezin.

Explorer-jachten zullen in populariteit blijven stijgen

Er zijn momenteel meer ontdekkingsjachten in aanbouw dan ooit tevoren (64, vergeleken met 58 vorig jaar geregistreerd voor GOB van BOAT International). De voordelen van het hebben van een autonoom jacht dat overal naartoe kan gaan, zijn duidelijker wanneer ze worden geconfronteerd met reisbeperkingen en de sluiting van culturele en sociale allures aan wal vergroten de behoefte aan een cocon om naar op zee te ontsnappen.

In voorgaande jaren fascineerde het ontwerp en de functie van ontdekkingsjachten veel mensen, maar de realiteit van zeilen was nog steeds stevig gecentreerd rond bestemmingen met veel te bieden aan wal. Het domino-effect van de Covid-19-pandemie is mogelijk een meer uitgesproken stijging van minder kustgecentreerd cruisen.

2020 heeft eigenaren, kopers en charteraars stof tot nadenken gegeven bij het kiezen van hun volgende jacht en ontdekkings reizigers worden steeds meer gezien als een meer flexibele optie vanwege hun lange bereik, constructie voor meer gevarieerde zeetoestanden, lay-out, opslagruimte en uitrusting die is afgestemd op langere periodes aan boord.

Klanten zullen één grote reis voorrang geven boven veel kleinere reizen

 

 

Met 2020 en het begin van 2021 vrijwel een no-go voor reizen, beseften velen van ons ongetwijfeld hoeveel we voorheen als vanzelfsprekend beschouwden.

De reismarkt anticipeert op een nieuwe trend van lange, zinvolle reizen in plaats van meerdere kortere vakanties, zoals in het verleden. In 2021 en 2022 zullen reizigers ernaar streven om van hun vakantie een uitzonderlijke ervaring te maken zonder enige belemmering – iets dat altijd synoniem is geweest met zeilen.

Deze verschuiving wordt verwacht omdat reizigers, blij met het vooruitzicht nieuwe en oude plaatsen te bezoeken en het meeste uit hun reistijd te halen, nog steeds voorzichtig zullen zijn bij het tegenkomen van luchthavens en dichtbevolkte plaatsen en mogelijk proberen de blootstelling te beperken en eenvoudigweg te optimaliseren. de mogelijkheid om weer met volle teugen te reizen.

Een geweldige charterroute kan worden afgestemd op alles wat de gasten wensen. Klanten die voor het eerst charteren, kunnen hun teen in de charterervaring onderdompelen op zoek naar een nieuwe manier van reizen die geruststellend privé is, of ze zijn misschien klaar om de reis van hun leven te boeken om zich na de vele lockdowns weer vrij te voelen.

Met ervaren charterklanten konden we zien dat de duur van hun charters langer werd, waardoor ze, met de extra nieuwe normen van werken op afstand en mogelijk minder activiteiten aan de wal, weken achtereen sereen kunnen doorvaren.

Het jacht wordt een bestemming op zich die u niet mag missen

Als de trend naar privévakanties doorzet, zou jachtcharter sneller moeten stijgen dan andere toeristische gebieden. Het vermogen om uw omgeving te beheersen, ervoor te zorgen dat iedereen in uw vakantiebubbel wordt getest en waarschijnlijk de komende maanden ook wordt gevaccineerd, zal jachtcharter steeds aantrekkelijker maken. Informatie en communicatie zullen cruciaal blijven en flexibiliteit zal een belangrijke factor zijn voor zowel jachteigenaren als charters in termen van definitieve routes en vangnetten. Het volgen van vaccinatiegraad en veranderingen in gezondheids- en reisprotocollen voor elk land zal helpen om tot op zekere hoogte te voorspellen waar mensen vandaan kunnen reizen en welke bestemmingen in 2021 voor hen openstaan. Het is mogelijk dat we charters zien verschuiven naar autoriteiten met lagere btw, zoals als de oostelijke Middellandse Zee (Turkije 0% of Griekenland 9,6%, in plaats van de hogere tarieven van Italië bijvoorbeeld 22%). Op dit moment, het is nog maar januari, zijn de plannen voor charteren en zomercruises nog voorlopig, waarbij eigenaren en charters zeker zijn van één ding: ze willen hun vakantietijd doorbrengen op een jacht.

Het aantal verbouwingen neemt toe

De verkoop van superjachten bleef sterk in 2020, met een daling van de activiteit tijdens de eerste grote opsluitingen en een herstel na de zomer tot eind december. De branche als geheel sloot slechts 15% af ten opzichte van het aantal verkopen uit 2019 en ongeveer 20% in termen van gemiddelde vraagwaarden. Er was een grote opleving in de laatste twee weken van december. We hebben een aantal geweldige nieuwe toevoegingen aan onze vloten voor verkoop en charter (in de afgelopen maand een 50m en een 40m en ook een 88m in onze chartervloot), dus we zien dagelijks positieve energie en veel vragen. Dit is een teken dat jachteigenaren wat licht aan het einde van de tunnel zien en waarde zien in het nu op de markt brengen van hun jachten. 2020 werd door veel eigenaren gezien als een tijd om onderhoudsprojecten uit te voeren en waar mogelijk te genieten van hun eigen jachten, om ervoor te zorgen dat hun jachten in goede staat verkeren tot 2021.

Volg mij op Twitter of LinkedIn. 
Rachel Ingram

Pin It on Pinterest

Share This