Caran d’Ache en Nespresso omarmen duurzame innovatie en werken samen om een ​​nieuwe editie van de Caran d’Ache 849 balpen te lanceren, stijlvol gemaakt van gerecyclede Nespresso-capsules en opnieuw ontworpen als een van de meest verbluffende items binnen handbereik …

Al meer dan 100 jaar beheerst Caran d’Ache respectvol de kunst van het tekenen en schrijven, Nespresso een baanbrekend bedrijf en de referentie op de markt voor onweerstaanbare koffie van hoge kwaliteit. Hun gedeelde waarden van innovatie, uitmuntendheid en ecologische duurzaamheid maakten dit krachtige partnerschap tot de ultieme match, waarbij Nespresso en Caran d’Ache voor de derde keer samenwerkten om een ​​balpen in beperkte oplage te maken gemaakt van gerecyclede koffiecapsules.

De Caran d’Ache + Nespresso 849 balpen is de perfecte metgezel voor het dagelijks leven en zal liefhebbers van zowel mooie als milieuvriendelijke objecten aanspreken. Baanbrekend om te bewijzen dat duurzaamheid en innovatie inderdaad hand in hand kunnen gaan.

Na de lancering van de Nespresso “Darkhan” en “India” -capsules, kozen Caran d’Ache en Nespresso dit jaar voor het diepe, satijnzachte paars van de “Firenze Arpeggio” -capsules, die worden gebruikt om het lichaam van de pen te versieren. De Caran d’Ache + Nespresso limited edition is een designaccessoire, dat ook een boodschap van toewijding aan duurzame ontwikkeling overbrengt, een kwestie die beide Maisons na aan het hart ligt en die deze samenwerking tot bloei heeft gebracht.

Dus hoe werkt het? Aluminium, dat een tweede leven geeft aan Nespresso-capsules, is in zijn natuurlijke staat aanwezig en kan oneindig worden gerecycled met behoud van zijn oorspronkelijke fysieke eigenschappen. Aluminium beschermt de versheid, smaak en kwaliteit van Nespresso-koffie, zonder dat er extra verpakkingen nodig zijn. Mits ze worden ingezameld en gerecycled, kunnen Nespresso-capsules eenvoudig keer op keer in veel verschillende vormen en vormen worden gebruikt. Als onderdeel van zijn duurzame wereldwijde aanpak beheert Nespresso al meer dan 29 jaar zijn eigen systeem voor het inzamelen en recyclen van aluminium capsules om de capsules een tweede leven te geven.

De capsules, die continu worden ingezameld bij meer dan 3700 Nespresso inzamelpunten in Zwitserland of via de gratis ophaalservice “Recycling at Home”, worden naar Moudon (VD) gebracht waar het aluminium van de koffie wordt gescheiden. Het koffiedik wordt in een biogasinstallatie in de gemeente Valbroye (VD) omgezet in duurzame energie en natuurlijke mest, terwijl het aluminium wordt omgesmolten en gerecycled tot nieuwe producten.

Deze pen in beperkte oplage is meer dan alleen een stijlvol aandenken, hij demonstreert de voordelen van de circulaire economie. Het productieproces van het merk heeft specifieke innovatie moeten ontwikkelen om te voorkomen dat de kwaliteit van het schrijfinstrument in gevaar komt en om in de hele branche pionierswerk te doen op het gebied van duurzame innovatie. De toegevoegde bonus? Deze unieke editie is gegraveerd met “Gemaakt met gerecyclede Nespresso-capsules” en is verpakt in 100% recyclebare en lijmvrije kartonnen verpakkingen die de innovatieve en verantwoorde aanpak van de twee iconische Zwitserse merken versterken.

Het was essentieel voor Caran d’Ache om ervoor te zorgen dat het schrijfaccessoire net zo resistent was als de andere pennen die door het Maison worden geproduceerd, zodat de eigenaar het een leven lang kan gebruiken, met de mogelijkheid om dit zelfs door te geven aan jongere generaties. Een hervulbare Goliath-cartridge wordt per stuk verkocht en is verkrijgbaar in 4 kleuren en drie breedtes, waardoor het gereedschap jarenlang perfect is.

Een echt eigentijds icoon van het Maison Caran d’Ache, de 849-pen belichaamt het culturele en creatieve bruisen van de jaren zestig. Sinds 1969 is de balpen een van de meest emblematische producten van Caran d’Ache en ook een van de bestsellers (een van deze pennen wordt elke 5 minuten verkocht in winkels over de hele wereld!). Gemakkelijk te zien op het eerste gezicht dankzij zijn opvallende zeshoekige vorm, het is de erfgenaam van de voorschriften van industrieel ontwerp en zijn ergonomische overwegingen, voor iedereen die op zoek is naar een groener, ecologisch bewust vervaardigd token tussen hun vingertoppen.

Pin It on Pinterest

Share This